Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een ronde cakevorm in en bestuif met bloem.
Doe de suiker, de olie en de eieren in een kom en meng met een houten lepel. Roer de geraspte wortel, de gehakte noten en de geraspte sinaasappelschil erdoor.
Meng het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder, de kaneel, de nootmuskaat en zeef het mengsel boven de kom. Meng door elkaar tot een homogeen beslag. Het is normaal dat dit beslag vrij dun is.
Doe het beslag in de cakevorm en bak gedurende 35 à 45 min.
Controleer met een metalen pen of een vork of de cake goed gebakken is. Steek de pen in het midden van de cake. Komt de pen er droog uit dan is de cake voldoende gebakken. Kleeft er nog wat deeg aan, laat dan nog even verder bakken.
Laat 5 min. in de vorm afkoelen alvorens de cake uit de vorm te halen. Laat afkoelen op een rooster. Strooi er bloemsuiker en gehakte pistachenootjes over. Snijd in stukjes en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.