Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ° C
Spoel en snijd de wortelen in gelijke stukken.
Pel en snijd de ui in grove stukken.
Schik de wortelen, ui en knoflook op een bakplaat.
Overgiet met de olijfolie en kruid met peper en zout. Leg er de takjes tijm bij en meng alles goed onder elkaar.
Rooster 35 minuten in de oven.
Kook ondertussen de gerst met het bouillonblokje en giet af.
Maak muntolie door de muntblaadjes samen met een teentje knoflook, olijfolie en peper en zout in een maatbaker glad te mixen.
Neem een hoge kookpot en voeg de geroosterde groenten toe samen. Pel de knoflook, voeg toe aan de groenten en giet er de bouillon bij.
Kook de soep 10 minuten op een rustig vuurtje.
Kruid met peper, zout en currypoeder.
Mix de soep glad en verdeel over de soepkommen. Werk af met gerst en muntolie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.