Bereiding
Verwarm de oven voor op 185°C.
Pel en snipper de sjalot fijn. Schil de wortelen.
Snijd de helft van de wortelen in stukken van 2 cm. Snijd de overige helft in lange frietjes.
Schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
Verhit een scheutje olijfolie en stoof de sjalot zacht. Voeg de wortelen in stukken van 2 cm, de stukken aardappel en bouillon toe. Dek af met een deksel en laat op een zacht vuur alles garen.
Meng de wortelfrietjes met een scheutje olijfolie, honing, tijm en peper en zout. Leg op een bakplaat en plaats in de oven gedurende 25 minuten of tot ze gaar en licht gekaramelliseerd zijn.
Pureer de aardappelen en wortelen met een klontje boter en eventueel een scheutje melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Houd warm.
Bak de worst in een scheutje olijfolie gaar en goudbruin. Snijd de worst in plakjes.
Serveer de wortelstoemp met de wortelfrietjes en gebakken worst.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.