Ingrediënten
Voor het vlees:
Voor de komkommersalade:
Voor de afwerking:
- satéstokjes
Bereiding
Snijd het vlees in reepjes van 2 cm breed, 3 cm dik en 12 cm lang. Rijg deze reepjes harmonica-gewijs aan de spiesjes. Meng het grofgesneden citroengras met de geperste knoflook, fijngesneden Spaanse pepertjes, koriander, bruine suiker, korianderpoeder, vissaus, limoensap en 2 eetlepels van de olie. Giet deze marinade over de spiesjes en laat 30 minuten staan.
Maak intussen de komkommersalade. Snijd de komkommer met de dunschiller in slierten. Breng op smaak met peper, zout en sushi-azijn. Meng verder met de rest van de ingrediënten.
Gril het vlees 1 à 2 minuten per kant. Serveer met de komkommersalade. Werk alles af met de koriander, pinda’s en sesamzaadjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.