Bereiding
Marineer eerst het fruit
Ontpit de pruimpjes en snijd in fijne partjes. Doe het fruit in een kom en besprenkel met de siroop.
Rasp de schil van de citroen en voeg ½ koffielepel zeste bij het fruit. Zet opzij.
Maak de soufflé
Smelt de boter. Meng de yoghurt met de eigelen en de gesmolten boter.
Zeef de bloem en het bakpoeder boven de yoghurt en meng zacht alles onder elkaar.
Doe de eiwitten in een droge propere kom. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en voeg geleidelijk aan de suiker en enkele druppels citroensap toe.
Schep heel voorzichtig het eiwit onder de yoghurtmengeling.
Vet de ovenpotjes in met boter en bestrooi met de suiker. Zet de potjes in een grote ovenschaal, voeg heet water in de ovenschaal toe tot de potjes voor de helft onder water staan.
Verdeel het yoghurtmengsel over de potjes.
Plaats in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 12-14 minuten.
Afwerking
Serveer meteen met het gemarineerde fruit.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.