Bereiding
Haal het vlees een uur voor het bereiden uit de koelkast.
Steek de barbecue aan.
Pers de look onder het scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Bestrijk er het vlees mee en leg het indirect op de barbecue. Laat het zachtjes garen en keer het vlees regelmatig om.
Bestrijk het regelmatig met olie. Na ongeveer 20 minuten is het vlees gaar.
Hak ondertussen voor de chimichurri de kruiden en de chilipeper fijn. Meng samen met de gember onder elkaar en pers er de knoflook bij.
Breng op smaak met het limoensap, een scheutje olijfolie, peper en zout. Roer alles goed onder elkaar.
Haal het vlees van de barbecue en laat het 5 minuten onder aluminiumfolie rusten.
Snijd het vlees in reepjes en serveer met de chimichurri.
Lekker met een gepofte aardappel.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.