Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de paprika’s, snijd in vier en snijd de zaadlijsten eruit. Snijd de courgette en aubergine in dunne plakjes van ongeveer 0,5 cm dikte. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede ovenplaat. Sprenkel er olijfolie over en zet in de voorverwarmde oven gedurende 20 min. Mix de gegrilde paprika’s met 70 ml room tot een gladde saus, breng op smaak met peper en zout.
Doe ondertussen het brood en de vis in grove stukken en doe in de blender. Voeg 30 ml van de room en de eieren toe. Kruid met flink wat peper, cayennepeper en zout. Mix tot een farce (dit kan ook met een staafmixer).
Breng gezouten water aan de kook. Maak quenelles met 2 eetlepels en gaar ze ongeveer 7 min in het gezouten water (net voor het kookpunt). Haal ze uit het water en laat afkoelen.
Haal de courgette en aubergineplakken even door wat olijfolie en grill ze op een hete grill. Rol de quenelle in de plakjes courgette en aubergine. Steek vast met een takje rozemarijn, serveer met de paprikacoulis. Lekker met gebakken aardappelen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.