Zeebarbeel met kaaskorst, zoete aardappelwedges, courgette, kerstomaatjes
en yoghurtsaus
Probeer zeebarbeel zoals je ze nog nooit proefde. Bereiden doe je in de airfryer en zo krijg je een oase van kleuren en smaken die je zintuigen verwennen. Alle smaken komen perfect samen in dit heerlijke gerecht. Afwerken doe je met de yoghurtsaus die de juiste fraîcheur aan je gerecht geeft.
Bereiding
Verwarm de airfryer voor op 180°C.
Meng de geraspte oude Brugge kaas met het paneermeel in een kom. Breng de vis op smaak met zout en peper en bedek ze vervolgens met het kaasmengsel.
Snijd de zoete aardappels in wedges of partjes en doe ze in een grote mengkom.
Snijd de ui in partjes en de courgette in plakjes. Voeg de groenten onder de aardappelwedges en kruid met peper en zout. Besprenkel met de olijfolie en meng.
Plaats de zoete aardappelwedges, courgetteplakjes, rode ui en kerstomaatjes in de airfryermand. Bak de groenten 9 minuten.
Je kan deze ook klaarmaken in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 12 minuten.
Leg de zeebarbeel op de groenten samen met de tomaatjes en bak alles nog eens 6 minuten.
Je kan deze ook klaarmaken in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 10 minuten.
Maak ondertussen het yoghurtsausje met munt.
Meng de yoghurt, met de fijngehakte munt, look en citroensap. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
Leg een lepel van het sausje op een bord en schik er de groenten en zeebarbeel over.
Werk af met enkele blaadjes munt.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.