Bereiding
Schil de aardappelen, kook ze gaar in gezouten water.
Giet af en pureer ze.
Voeg karnemelk en een klontje boter toe en breng verder op smaak met peper en zout.
Snij de venkel in vier stukken.
Houd wat venkelgroen aan de kant.
Blancheer de venkel gedurende 3 minuten in gezouten water en laat goed uitlekken.
Bak de venkel met de rest van de venkelzaadjes kort in de olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout.
Bak de filets krokant in wat boter, kruid met peper en zout.
Haal de vis uit de pan en houd warm in de oven.
Blus het aanbaksel in de pan met de crustacéebouillon, laat inkoken, voeg de room toe en schuim op met een staafmixer.
Leg de zeebarbeel met de venkel op een bord, druppel wat ricard over de venkel.
Werk af met de puree en de saus en wat venkelgroen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.