Zeeduivel met kerstomaatjes en courgetti
Een foto opzoeken van een zeeduivel is geen aanrader maar dit recept gelukkig wel. Dit gerecht met kerstomaatjes en courgetti is licht en zomers en met onze tips leer je zeeduivel bakken als een echte chef.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de zeeduivel in 4 stukken van ongeveer 200 g en schik ze in een ovenschaal.
Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Snijd 2 citroenen in dunne plakjes en schik ze op de vis samen met enkele takjes tijm.
Plaats de vis in de oven en bak gedurende 15 minuten.
Spoel de kerstomaatjes en snijd in de helft.
Zet een pan op het vuur met 1 el olijfolie.
Pel de sjalotten en knoflook, snipper fijn en stoof ze kort glazig.
Voeg de kerstomaatjes toe en de rest van de olijfolie, ongeveer 5 el. Laat ze samen met de sjalot mee pruttelen in de hete olijfolie tot de groentjes bijna gaar zijn.
Hak de kruiden grof (oregano, dille, bieslook, peterselie en 1 takje basilicum)
Spoel de courgetten en snijd dunne sliertjes met een spiraalsnijder of een mandoline.
Voeg de courgetteslierten bij de kerstomaatjes, het citroensap en de zeste. Stoof even kort mee en roer om.
Voeg de groene kruiden toe en meng onder de groenten.
Lepel wat groenten op een bord en schik de vis erop. Werk af met enkele blaadjes basilicum.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.