Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de kerstomaatjes in een ovenschaal en pers er de look boven uit. Leg er de takjes tijm bij.
Druppel wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Hussel alles door elkaar en plaats 12 minuten in de oven.
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
Snipper een sjalotje fijn en fruit in wat boter. Voeg daarna de erwtjes toe en roerbak enkele minuten en laat op een zacht vuur gaar worden.
Pureer de aardappelen en meng met de zure room, grof gehakte kervel, nootmuskaat en de gestoofde erwtjes. Breng op smaak met peper en zout.
Kruid de zeeduivel met peper en zout en wentel door de bloem. Bak de filets in een klontje boter en weinig olijfolie. Bak goudbruin en gaar in ongeveer 6 minuten.
Snipper het andere sjalotje fijn en stoof glazig in boter.
Blus met de visbouillon en laat tot de helft inkoken.
Roer er de room en de mosterd door, kruid met peper en zout en laat nog even verder inkoken.
Verdeel de puree over de borden. Leg er telkens een visfilet op. Leg er de kerstomaatjes bij en giet er wat van de mosterdsaus over.
Werk af met extra grof gehakte kervel.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.