Bereiding
Bloemkool
Snijd de bloemkool in grove stukken en blend geleidelijk tot de structuur van een couscous. Voeg boter toe in een pot en gaar de couscous op een laag vuurtje gedurende een viertal minuten. Neem van het vuur en voeg de lente-ui, de sjalot, de verse munt en koriander toe. Kruid af met peper, zeezout, komijn en enkele druppels citroensap.
Tuinboontjes
Kook de bonen in hun geheel gedurende zes minuten en laat ze daarna schrikken onder koud water. Pel ze vervolgens en houd apart.
Wortelen
Schil de wortelen en rooster ze gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C met een snuifje komijn en olijfolie. Mix alles samen tot een gladde crème.
Aspergelinten
Maak de asperges schoon en snijd in dunnen plakjes met een dunschiller. Marineer vervolgens met citroensap, olijfolie en zeezout.
Avocado
Ontvel en ontpit de avocado en mix samen met de verse koriander, ¾ fijngesneden chilipeper, teentje look, zeezout en het sap van een halve limoen tot een gladde guacamole.
Zeetong
Neem een antikleefpan en verhit op een hoog vuur. Voeg de olijfolie toe en schroei de zeetong in de braadpan tot ze goudbruin is. Zet het vuur lager en laat nog 5 minuten doorgaren. Kruid af met zeezout en peper.
Koriandersalsa
Mix de koriander samen met de platte peterselie, de olijfolie en de rest van de chilipeper.
Afwerking
Dresseer de bloemkoolcouscous op het bord en schik er de zeetongfilets en de tuinbonen langs. Spuit enkele toefjes guacamole en wortelcrème op het bord en werk af met de geroosterde sesamzaadjes, de aspergelinten en de koriandersalsa.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.