Bereiding
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
Meng het eigeel met de suiker.
Voeg de bloem toe in een grote mengkom en maak binnenin een kuiltje.
Verdeel de boter in stukjes en voeg toe samen met het mengsel van de eierdooier en de suiker. Voeg ook een snuifje zout toe. Kneed lang en meng dit alles tot een egaal deeg.
Verdeel het deeg in vier en maak er rollen van met een diameter van ongeveer 3 centimeter. Laat even opstijven in de koelkast (30 minuten).
Giet de grove suiker op het werkblad en wentel hierin de rollen deeg. Wentel ze achteraf in plasticfolie.
Leg de rollen terug in de koelkast en laat nu volledig opstijven gedurende 2 uur.
Snijd de rollen in schijven van 5 à 7 mm dik.
Leg een bakpapier op een ovenplaat en schik hierop de koekjes.
Bak de koekjes gedurende zo’n 10 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Laat de koekjes afkoelen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.