Bereiding
Maak de paprika schoon, snijd in 4 en verwijder de zaadlijsten. Snijd verder in reepjes.
Schil de aardappelen en snijd met een mandoline in flinterdunne plakjes. Dep de aardappelschijfjes droog met een propere droge handdoek of keukenpapier.
Pel de ui en snijd in fijne plakjes.
Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en bak er de ui, knoflook en aardappelen in glazig.
Voeg de reepjes paprika toe en bak even mee op. Draai het vuurtje lager en gaar gedurende 25 à 30 minuten.
Breek de eieren in een kommetje, breng op smaak met peper en zout en klop los.
Haal de pan van het vuur als de aardappelen en uien gaar zijn en stort ze bij de eieren. Doe het mengsel opnieuw in de pan en bak op lage temperatuur.
Bak gedurende 20 minuten tot er geen ‘nat’ ei meer op ligt.
Gebruik een spatel om de randjes los te maken. Serveer de tortilla in de pan of stort de pan op een groot bord en haal de tortilla eruit.
Werk de tortilla af met fijngesnipperde bieslook en dille.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.