Ingrediënten
Voor de bodem
Voor de vulling
- ronde bakvorm 20 cm dia
Bereiding
Maak de bodem
Klop de boter en de suiker tot een homogeen mengsel. Roer er het ei door.
Meng de bloem met het bakpoeder en het snuifje zout. Meng deze onder het boter-suiker-eimengsel.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Beboter een springvorm van 24 cm doorsnede en bestuif met bloem.
Bestuif je werkoppervlak met bloem en rol hier het deeg op uit. Rol het deeg uit tot ongeveer 0,5 cm dikte.
Bekleed de springvorm ermee en snijd het overtollige deeg weg zodat enkel de bodem bedekt is.
Bak 20 minuten voor in de hete oven.
Maak ondertussen de vulling
Verwarm ¾ van de melk in een pannetje zonder te laten koken.
Klop de resterende melk met het vanillepoeder in een mengkommetje, samen met de bloem tot alle klontertjes verdwenen zijn.
Splits de eieren, houd de eiwitten apart, en klop de eigelen stevig op op met de suiker en het zout. Meng met de koude vanillemelk.
Voeg het vanillemerg toe vanuit het vanillestokje en warm het geheel op op een zacht vuurtje. (!) Let op dat het geheel niet kookt.
Blijf goed roeren tot het mengsel dikker wordt en op pudding begint te lijken.
Plaats van het vuur en laat afkoelen.
Klop de eiwitten tot sneeuw en schep deze voorzichtig onder de pudding.
Maak de taart
Giet het beslag over het deeg en bak de taart in ongeveer 1 u gaar in de hete oven. Controleer door een metalen spies te prikken in het midden van de taart, wanneer hier niets van beslag aan plakt is hij gaar.
Haal de taart uit de oven en ontvorm.
Je kan de taart zowel koud als warm serveren.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.