Bereiding
Marineer de rog
Dep de rogfilets droog met keukenpapier en marineer ze in het citroensap. Laat ze minstens 10 minuten marineren.
Maak de vissalade
Snijd de venkel fijn met behulp van een mandoline.
Spoel de veldsla en snijd de lente- uitjes fijn.
Meng de fijn gesneden venkel, fijngehakte lente-uitjes en veldsla in een kom.
Voeg de olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper. Meng goed.
Verhit een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de rogfilets 2-3 minuten aan elke kant.
Snijd het vlees van de graten.
Afwerken
Rooster de sneden zuurdesembrood tot toast.
Leg de geroosterde zuurdesemtoast op borden en verdeel er de rog over.
Schep de salade van venkel, lente-ui en veldsla bovenop de rog.
Garneer met dille en eventueel extra citroenpartjes.
Tip: Serveer nog een eenvoudige dressing bij dit gerechtje op basis van citroensap, olijfolie en peper en zout. Druppel dit over de salade voor extra smaak.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.