Bereiding
Maak de puree
Schil de aardappelen en de knolselder, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar in een ruime pan water. Giet ze af.
Warm de melk op in een pannetje met wat vers geraspte nootmuskaat en peper van de molen.
Pureer de aardappelen in een roerzeef of met een pureestamper.
Meng er de warme melk onder en roer tot een smeuïge puree.
Maak de vulling met gehakt
Meng de uisnippers samen met het ei onder het rundergehakt.
Bak het fijngesneden witloof aan in een pan met wat olijfolie.
Voeg het rundergehakt toe. Maak het al bakkende los met een vork.
Voeg de tijm, de knoflook en de peterselie toe en breng op smaak met wat peper van de molen en eventueel een snuifje cayennepeper.
Stel de ovenschotel samen
Verdeel de vulling over een ovenschaal en strijk de puree uit over het vlees.
Bestrooi met paneermeel of geraspte kaas.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Zet de ovenschotel gedurende ca. 30 minuten in de oven tot de ovenschotel een mooi kleurtje krijgt.
Serveer met een frisse salade.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.