Bereiding
Snijd de konijnfilets open en leg daarop één of twee sneetjes kaas. Gebruik de helft van de kaas en houd de rest apart.
Ontvel de trostomaten, snijd in twee en ontpit, snijd verder in schijfjes. Leg telkens enkele schijfjes op de kaas. Schik hierop een drietal blaadjes basilicum en kruid naar eigen smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Plooi de konijnfilets dicht en rol aan de buitenkant nog een laagje gerookt spek. Maak het rolletje vast met een houten prikker. Laat bakboter bruinen in een pan en bak de konijnrolletjes krokant aan gedurende 2 minuten. Schik ze daarna in een ovenschotel en bak ze voort in de oven op 180 °C gedurende 20 minuten.
Spoel de gemengde sla en droog goed.
Snijd de kerstomaatjes in 2.
Maak de vinaigrette:
Snijd de lente-uitjes fijn. Voeg 4 el olijfolie en 2 el balsamicoazijn toe, kruid met peper en zout en meng alles door elkaar.
Afwerking:
Maak een bodem van gemengde sla en kerstomaatjes. Bedruppel met de vinaigrette. Brokkel er de kaas over en bestrooi met noten. Snijd het rolletje konijn in 2 en leg op de salade.
Serveer met een stukje brood.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.