That’s a wrap: 3 manieren om wraps te maken
Wraps zijn lekker veelzijdig: ze zijn ideaal voor een vullende warme maaltijd, maar passen ook perfect in je brooddoos. En had je al gedacht aan wraps als hapjes?
Warme wraps: recepten waarmee je altijd scoort
- Wraps en kruidenkaas vormen een topcombo. Je hebt de klassieke wrap met zalm en kruidenkaas, maar ook de combinatie met varkenshaasje is niet te versmaden. Heel handig als je nog een restje varkenshaasje hebt liggen.
- Ga de mexicaanse toer op met een fajita met rundvlees of een enchilada wrap met kip. Ai caramba, da’s lekker!
- Ook vegetarische wraps zijn altijd een winner op je menu. Warme wraps met groenten en zure room zijn smaak- én vitaminebommetjes.
- Je kent natuurlijk de klassieke wrap met kip, maar wist je dat konijn ook heel lekker is in een wrap? Een fris koolslaatje maakt deze topper helemaal af.
Koude wraps: deze tips zijn warm aanbevolen
- Heb je nog een restje kip liggen? Met wat veldsla en appel maak je er zo heerlijke koude wraps met kip van. Perfect voor in je brooddoos.
- Een koude wrap boordevol groenten scoort altijd. Voeg geroosterde groenten zoals courgette, aubergine of paprika toe. Nog enkele krokant gebakken reepjes kip en een lekkere dressing erbij. Feestje in de brooddoos!
Wraps als hapjes: neem een beet uit deze recepten
- Wist je dat je ook koolbladeren als wrap kan gebruiken? Blancheer de bladeren drie minuutjes in water met zout. Vul ze met een mengsel naar keuze.
-
Wraps met kip en pesto van zongedroogde tomaatjes zijn snel klaar en echte smaakbommetjes.
- Deze eiwrap met ham en groentjes is ideaal als hapje voor een (paas)brunch.
Tip: voor alles wat lekker is om in deze wraps te gebruiken, vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Of koop je ingrediënten recht van bij de boer. Van buitengewone vleesbereidingen tot heerlijke kaas: traditionele streekproducten houden van elke tafel, maar ook van wraps.