Bereiding
Snijd de bittere kegeltjes aan de onderkant van het witloof uit en leg de stronken in een beboterde ovenschotel.
Leg er daarna wat klontjes boter op, giet er een beetje water en het sap van een halve citroen overheen. Kruid met peper en nootmuskaat.
Laat de schotel afgedekt een halfuurtje garen in de oven op 150° C tot het witloof mooi glazig is. Het is ook mogelijk om het witloof te stomen of te garen in de kookpan met weinig water.
Maak een bechamelsaus met boter, bloem, melk, nootmuskaat, peper en zout. Warm even door om de bloemsmaak te vermijden.
Doe de gemalen kaas bij de bechamelsaus en kruid indien nodig bij.
Wikkel het witloof in de gekookte ham en leg in de ovenschotel.
Doe de kaassaus erover met wat extra kaas en zet nog 10 minuutjes in de oven op 180°C.
Lekker met aardappelpuree!
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.