Alles dat je moet weten over kalfsgebraad

Een kalfsgebraad kan uit verschillende delen van het kalf versneden worden: uit de schouder, de dikke bil of het kleinhoofd. Deze laatste twee stukken zijn beter van kwaliteit. Kalfsgebraad is zeer zacht van smaak en weegt gemiddeld 600 à 800 g. Je slager snijdt natuurlijk ook graag een stukje op maat voor je. Een kalfsgebraad van 600 g volstaat voor 4 personen.

Bereiding

Vermijd al te sterke kruiden of specerijen. Ze zouden de zachtheid van het kalfsvlees teniet kunnen doen. 170°C is een ideale temperatuur voor kalfsgebraad. Ontdek onze tips voor geslaagd braadwerk

Voedingsinformatie

Kalfsgebraad is zeer mager vlees dat goed combineert met veel groenten. Meer weten over de plaats van vlees binnen een evenwichtige en gevarieerde voeding?

Bewaring

Vlees gebruik je best zo vers mogelijk. Kalfsgebraad is doorgaans twee dagen houdbaar in de koelkast. In onze bewaartips lees je er alles over.