Hoe maak je de perfecte paasbrunch?
Binnenkort is het weer zo ver: Pasen! En dan kan een heerlijk paasontbijt natuurlijk niet ontbreken. Maar hoe stel je een paasbrunch samen? Hoeveel broodjes voorzie je? En welke gerechten kan je maken? Dat zetten we graag even voor je op een rijtje.
De basis voor een paasontbijt
- Knapperige broodjes en heerlijke ontbijtkoeken, kraakvers van de bakker. Voorzie 3 à 4 broodsoorten, zoals een zwartewoudbrood, melkbroodje, houthakkersbrood… Tip: teveel brood over na de paasbrunch? Maak van 2 halve broden 1 brood en vries in.
- Verschillende soorten beleg. Zorg voor voldoende variatie: confituren, gekookte en gedroogde ham, plakjes kaas, spreads...
- Eitjes: perfect gekookte eitjes, roerei, omelet, spiegelei of liever een ontbijtmuffin met ei?
- Fruit of fruitsalade. Neem vooral seizoensfruit van bij ons, dat zijn echte smaakbommetjes.
- Yoghurt of andere zuivelproducten, liefst natuur. Tip: laat je gasten hun yoghurt pimpen met fruit en geroosterde broodstukjes.
Deco-tip: zeg het met bloemen en groen van bij ons
Je wil punten scoren voor je gerechten, maar ook voor sfeer en gezelligheid? Zeg het met bloemen! Lees zeker deze tips voor een perfect gedecoreerde brunchtafel.
Wat drinken we bij een paasbrunch?
- Koffie en thee. Maak het jezelf gemakkelijk en voorzie een thermoskan. Zet een schaal met theezakjes klaar zodat je gasten zelf kunnen kiezen. Zo loop je niet de hele tijd heen en weer om voor iedereen een verse kop te halen.
- Melk. Voorzie ook wat warme opgeschuimde melk. Zo kunnen je gasten zelf voor een lekkere cappuccino of latte zorgen. Zijn er kinderen bij? Zorg dan voor wat extra melk. Of maak een milkshake van peer.
- Verschillende soorten vruchtensap. Appelsap recht van bij de boer is altijd een succes.
- Een kan met water met schijfjes komkommer, appel of muntblaadjes. Of maak ijsblokjes met verse kruiden of eetbare bloemen. Instant feesteffect!
Brunchrecepten op maat
Beperk de stress op de ochtend zelf en maak zoveel mogelijk op voorhand. Denk maar aan quiche, vleesbrood, groentewraps, soep… Ook altijd een hit bij een brunch: een kaasschotel. Minimum inspanning, maximum effect!
Tip: wist je dat je spek ook perfect in de oven kan garen? Leg een bakvel in een ovenschaal, schik er de reepjes spek op en schuif ze in een oven van 180°C. Ondertussen heb jij tijd om de rest van de paasbrunch af te werken.
Ga voor op-en-top kinderklassiekers zoals pannenkoeken en wentelteefjes. Speelse fruitspiesjes zorgen voor een portie vitamines op tafel. Qua drankjes scoor je zeker en vast met chocolademelk, milkshakes en smoothies.
Experimenteer gerust, maar let op met te uitgesproken smaken. Zorg voor voldoende variatie. Voorzie gerust ook verfrissende (streek)biertjes. Er is altijd wel een reden om te klinken. Een frisse smoothie van rode biet, appel, citroen en gember brengt je gasten weer bij hun positieven.
Ontdek nog meer gerechten
Bij een paasbrunch is variatie de sleutel tot succes, zorg er dus voor dat je gasten de keuze hebben tussen verschillende hapjes. Extra brunchgerechten vind je in het thema brunch. Wist je dat voor alles wat lekker is om in deze gerechten te gebruiken, je in de winkel een even lekkere bioversie vindt?
Heb jij een van onze brunch recepten uitgeprobeerd? Of ken je zelf nog een lekker gerecht dat je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons. Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!