Paprika bewaren? Zo doe je dat
De paprika behoort net zoals de tomaat, komkommer en aubergine tot de groep van de vruchtgroenten en is een echte duizendpoot. Je kan er allerlei lekkers mee maken. Ga je aan de slag met paprika, dan is het belangrijk dat je weet hoe je ‘m bewaart. Volg daarom onze tips en zorg voor je paprika.
Hoe lang blijven paprika's goed?
- Op een koele plek kan je paprika’s tot een week bewaren.
- Paprika’s invriezen kan ook. In de diepvries blijft deze groente tot 3 maanden goed.
Paprika bewaren doe je zo
Paprika’s houden niet van de koude. Bewaar ze dus niet in de koelkast maar op een koele, droge plaats (12-15°C). De kelder of berging is ideaal. Onder goede omstandigheden kan je een paprika zo tot zeven dagen bewaren. Wil je paprika’s langer bewaren, dan kan je ze invriezen, inleggen of drogen.
Tip: je kan rotting tegengaan door het steeltje van de paprika bij te snijden.
Paprika invriezen
Heb je een restje paprika? Weggooien is helemaal niet nodig, want paprika kan je makkelijk invriezen.
- Maak de paprika schoon en schil de buitenste laag, die moeilijk verteert, af.
- Snijd in reepjes of blokjes, afhankelijk van wat je er later mee wil doen.
- Blancheer de paprika gedurende 1 minuut en laat afkoelen.
- Stop de paprika in een zak of bakje en sluit goed. Zo kan je paprika invriezen en 3 maanden bewaren.
- Rauwe paprika kan je best niet invriezen. Bij het ontdooien wordt de groente papperig en verliest hij zijn smaak.
Een gerecht met paprika invriezen
Een heerlijk gerecht met paprika is ideaal om in te vriezen. De paprika is immers niet rauw en dus geschikt voor de diepvries. Dezelfde regels gelden: bewaar jouw bereiding in een afgesloten zak of bak. Zo blijft jouw gerecht 3-6 maanden goed.