- vormpjes (van ongeveer 2,5 cm hoog)
- gasbrandertje
Bereiding
Verwarm de oven voor op 110°C
Verwarm de melk lichtjes en laat er de geitenkaas in oplossen.
Klop de eidooiers samen met de suiker tot een ruban (een lichte luchtige massa). Voeg de melk met geitenkaas toe en meng. Voeg de room toe en meng. Giet door een zeef in vormpjes (van ongeveer 2,5 cm hoog). Zet de vormpjes in een bakplaat en vul de bakplaat met een bodem water. Bak au bain-marie af gedurende 50 minuten op 110°C en laat de crème brûlée daarna afkoelen.
Bestrooi de crème brûlée met een mengeling van kristalsuiker en kandijsuiker en gebruik een gasbrandertje om ze af te branden.
Kan je niet genoeg krijgen van dit dessert? Lees dan zeker onze tips voor krakend lekkere crème brûlée.
De samensteller van deze promotiecampagne is als enige verantwoordelijk voor de inhoud ervan. De Europese Commissie en het Uitvoerend Agentschap voor consumenten, gezondheid, landbouw en voeding (Chafea) aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het gebruik dat kan worden gemaakt van de informatie die het campagnemateriaal bevat.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.
Partner
MET STEUN VAN DE
EUROPESE UNIE