Panna cotta van yoghurt met aardbeien
Panna cotta betekent letterlijk gekookte room, maar ook met yoghurt en mascarpone lukt het prima. Werk deze lekker lichte panna cotta af met basilicumblaadjes en aardbeien voor een frisse toets.
Bereiding
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Verwarm de melk met suiker en zeste van limoen op een laag vuur en roer tot de suiker is opgelost.
Scheur de basilicumblaadjes grof en voeg, samen met de uitgeknepen gelatineblaadjes, bij de melk. Roer goed tot de gelatine is opgelost.
Laat afkoelen.
Klop de yoghurt met de mascarpone los. Giet er de zoete melk door een zeef bij het yoghurtmengsel en druk de basilicum uit. Giet er het limoensap bij en roer goed door.
Vet de panna cotta vormpjes in met olie.
Giet er het yoghurtmengsel in, dek af met plastic folie en zet minstens 4 uur in de diepvriezer.
Rooster de geschaafde amandelen. Snijd de aardbeien in partjes.
Zet de potjes omgekeerd op de borden en laat de panna cotta er langzaam uit glijden.
Schep er de aardbeien over en werk af met de extra basilicumblaadjes en de geroosterde amandelen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.