Stoemp met winterpostelein, grijze garnalen en langoustines
Dit aardappelgerecht met grijze garnalen, langoustines en winterpostelein is een lekker, licht (feest)gerecht. En met onze tips voor het pellen van garnalen en langoustines kan je zonder stress aan tafel. Smakelijk!
Bereiding
Zet de aardappelen in de schil op in gezouten water en breng aan de kook (15-20 minuten).
Pel ondertussen de garnalen en zet opzij (de karkassen kan je bijhouden voor een bisque). Kuis de langoustine, verwijder het darmkanaal en spoel ze af. Zet opzij.
Was de postelein.
Giet de aardappelen af als ze gaar zijn, laat even afkoelen en pel ze. Prak de aardappelen met een vork (er moeten nog brokjes in zitten). Voeg de postelein toe. Meng goed. Kruid met peper en zout naar smaak.
Bak de langoustines kort en hevig in olijfolie zodat ze nog glazig zijn vanbinnen. Laat het vet uitlekken op een vel keukenpapier en zet daarna opzij.
Neem de pan van de langoustines en voeg de pantsers toe samen met een flinke scheut olijfolie. Bak deze even aan zodat de olie de smaak kan opnemen van de langoustine. Blus af met citroensap, verwijder de pantsers en voeg de fijngesneden bieslook toe. Kruid met peper en grof zeezout.
Dresseer
Neem een dresseerring en schik er de aardappel/postelein mengeling goed in. Leg hierop de grijze garnalen. Verdeel de langoustines op het bord. Werk af met olijfolie en enkele blaadjes postelein.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.