Bereiding
Was de prei, wortelen en selder grondig. Snijd in grove stukken.
Snijd de uien in 4 en kneus het teentje knoflook. Wil je graag een donkere bouillon? Laat dan de schillen van de uien meekoken.
Neem een grote kookpot en voeg alle groenten en kruiden toe. Vul aan met 3l kokend water, leg de bouquet garni erbij en laat 15 minuten koken. Voeg de kip toe en laat 60 minuten koken op een zacht vuur. Gebruik een schuimspaan om onzuiverheden weg te scheppen.
Verwijder de kip uit de kookpot en zeef de bouillon.
Laat de bouillon afkoelen en plaats in de koelkast om er nadien het vet van af te scheppen. Het vlees van de gare kip kan je gebruiken voor vol-au-vent of in kleine stukjes voor in de kippensoep.
Je kan de bouillon perfect invriezen in kleine porties of er meteen soep van maken.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.