4 tips voor een gevarieerde barbecue
Is jouw barbecue ook altijd hetzelfde? Bak eens wat anders. Geef de klassieke barbecue met vlees en salade een vurige oppepper met een portie geroosterde groenten en fruit als dessert. Met deze tips en recepten maak je indruk op je gasten.
Varieer door veel groenten te gebruiken
- Maak groentespiesjes. Met groenten als courgette, paprika en kleine tomaatjes, aangevuld met ui, champignons en kruiden als rozemarijn en oregano, heb je in een mum van tijd een spiesje klaar.
- Gril je groenten: wrijf ze in met wat olijfolie en leg ze aan de zijkant van de rooster.
- Wikkel vlees, kip, konijn of vis samen met verse groenten en kruiden in aluminiumfolie (in papillot). De smaken vermengen zich en zorgen voor een heerlijk lekker gerecht.
- Een verfrissende salade is altijd welkom. Er bestaan veel slasoorten waar je naar hartenlust en eigen smaak groenten en kruiden onder mengt. Serveer eventuele vinaigrettes of slasausjes apart. Zonder vinaigrette of olie blijven de groenten langer knapperig.
- Geef liever kleine stukjes dan grote lappen. Als je kleine porties vlees of vis serveert, kan je meer variëren en nog beter combineren met groenten of bijgerechtjes.
Gebruik verschillende marinades en kruiden
- Grillen of roosteren vraagt weinig of geen extra vet of olie. Besprenkel je ingrediënten met olie of marinade in plaats van ze onder te dompelen. Je kan een marinade maken van (olijf)olie met knoflook, tijm, rozemarijn, sjalotjes en citroensap.
- Geef je salades een extra dimensie door ze te combineren met (verse) kruiden. Sla is lekker met citroenmelisse, tomaten met munt, dragon of bieslook, komkommer met basilicum of dille en wortelen met kervel of peterselie, een aardappelsalade met bieslook…
Kies een barbecuethema
- Maak er een ‘100% Lekker van bij ons BBQ’ van. Van asperges tot Belgisch witblauw rundvlees. Van simpel en puur tot echte smaakexplosies, met de producten van bij ons kan je op de barbecue alle kanten op.
- Of stop ingrediënten van hier in een exotisch jasje en dompel je gasten onder in een Fiesta Latina, Aziatisch of Afrikaans thema. Laat je creativiteit de vrije loop. Met bijhorende (tafel)decoratie maak je er een echt barbecuefeest van!
Serveer vers fruit als dessert
Gebruik de laatste warmte van de barbecue nog om snel een fruitspies of schijfjes appel te roosteren. Of wat dacht je van een papillot van rood fruit? Zalig met een bolletje vanille-ijs.
De smaak te pakken? Lees nog meer tips voor de perfecte barbecue.
Probeerde je een van onze barbecuerecepten? Of ken je zelf nog een tips die je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons.
Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!